На саміті ЄС виникли суперечності навколо призначення голови ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На саміті ЄС виникли суперечності навколо призначення голови ЄЦБ

Валюта
248
Призначення нового президента Європейського центрального банку (ЄЦБ) буде розглядатися в п'ятницю, заявив глава Євроради Херман ван Ромпей.
На пізній прес-конференції в четвер увечері в Брюсселі за підсумком першого дня роботи саміту ЄС голові Європейської Ради довелося двічі відповідати на питання про нового керівника цієї фінансової установи Євросоюзу.
Кандидатура представника Італії Маріо Драгі, згідно з порядком денним, обговорювалася в ході дискусії з економічних питань у четвер. Однак офіційне призначення було заплановане на п'ятницю.
Тим часом у кулуарах саміту стало відомо, що між президентом Франції Ніколя Саркозі і головою уряду Італії Сільвіо Берлусконі виникли тертя. Париж готовий погодитися на призначення М. Драги за умови відставки члена ради директорів ЄЦБ від Італії Лоренцо Біні Змагі і передачі його мандата представнику Франції. Х. ван Ромпей не став коментувати ситуацію, пообіцявши повідомити про призначення нового керівника банку на денній прес-конференції в п'ятницю.
Того ж вечора на своїй прес-конференції після виступу перед лідерами країн Євросоюзу глава Європейського парламенту Єжи Бузек дав дуже втішну характеристику Драгі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас