Попов: Київ не буде продавати комунальні підприємства міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: Київ не буде продавати комунальні підприємства міста

Нерухомість
196
Київська міськдержадміністрація виступає категорично проти продажу комунальних підприємств міста, зокрема "Київводоканал" і "Київенерго". Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Київської держадміністрації Олександр Попов.
"Ми ніколи не віддамо активи наших комунальних підприємств на продаж. Я абсолютно переконаний, що і "Київводоканал", і "Київенерго", в якому наші активи - це мережі, я б їх назвав пасивами, а не активами, оскільки вони в такому стані - у них треба вкладати величезні кошти. Тут можуть розглядатися будь-які партнерські відносини з акціонерами "Київенерго" щодо експлуатації, використання та розвитку цих мереж, але продавати їх я категорично вважаю недоцільним і цього ми робити не будемо", - заявив Попов.
Нагадаємо, 31 березня голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов повідомив, що найближчим часом будуть звільнені з займаних посад ті чиновники КМДА, які підписували рішення, прийняті Київрадою, і що стосуються незаконного відчуження власності територіальної громади Києва.
Також Попов повідомив, що КМДА має намір виграти суди щодо повернення у власність міста низки незаконно відчужених компаній.
Відзначимо, 24 березня повідомлялося, що Київський апеляційний господарський суд визнав право власності АТ ХК "Київміськбуд" на пакети акції 34-х господарських товариств, що входять до складу холдингу.
Нагадаємо також, що Вищий господарський суд України (ВГСУ) 1 березня 2011 р. підтвердив право власності територіальної громади Києва на блокуючі пакети акцій: 25,46% ВАТ "Київводоканал" і 28,46% ВАТ "Київгаз". Таким чином, була "поставлена крапка" в судових спорах навколо законності спроби приватизації комунальних пакетів акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз".
Суд касаційної інстанції залишив чинними рішення судів першої та апеляційної ланок, які також визнали незаконною спробу приватизації комунальних пакетів акцій. Договори купівлі-продажу, укладені в березні 2010 р. між попереднім керівництвом Головного управління комунальної власності КМДА і ТОВ "ФК "Новий регіон", Вищий господарський суд визнав недійсними.
Як повідомлялося, територіальна громада Києва прямо і опосередковано контролює понад 92% акцій "Київводоканалу" і 88% акцій "Київгазу". Крім блокуючих пакетів, право власності на які підтвердив Вищий господарський суд України, ще 67% акцій ВАТ "Київводоканал" і 60% акцій ВАТ "Київгаз" у 2006 році було передано в "Київенергохолдинг". У статутному фонді холдингу місту належить 61%.
Варто також зазначити, що двома днями раніше Попов заявив, що земельні відчуження, вчинені київською владою, досягли 70 млрд грн, а розкрадання зі столичного бюджету склали близько 4 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас