Прем'єр Чехії: банкрутство Греції було б найкращим рішенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Чехії: банкрутство Греції було б найкращим рішенням

Казна та Політика
841
Реструктуризація боргу і банкрутство Греції було б кращим рішенням, ніж подальше надання фінансової допомоги Афінам, заявив у Брюсселі прем'єр-міністр Чехії Петро Нечас напередодні саміту ЄС з Греції.
"Реструктуризація грецького боргу, ймовірно, була б більш правильним шляхом. Відкладання вирішення цієї проблеми веде тільки до того, що остаточне рішення буде дуже дорогим", - сказав чеський прем'єр, слова якого цитує інтернет-портал провідної чеської загальнонаціональної газети Mlada Fronta Dnes.
За словами Нечаса, якщо буде схвалено рішення про надання додаткової допомоги Греції, то це повинні зробити виключно держави - члени єврозони (Єврогрупа), а не всі країни, що входять до Євросоюзу.
Греція отримала фінансову підтримку від єврозони і МВФ на 110 млрд євро в середині минулого року в обмін на програму жорсткої бюджетної консолідації. Держава не вкладається в програму, її економіка відновлюється повільніше, ніж очікувалося, боргова криза не слабшає, тому взимку поточного року кредитори рекомендували грецькій владі розробити додаткові заходи в обмін на подальші транші кредитів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас