Світові ціни на нафту впали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту впали

Енергетика
816
Розпечатування Міжнародним енергетичним агентством (МЕА) стратегічних запасів обрушило нафтові котирування. Ринок приготувався до найгіршого.
Так, ціна нафти WTI (Light Sweet) на біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) зменшилася на 4,39 долара і склала 91,02 за барель. Вартість нафти Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) впала на 6,95 долара - до 107,26.
Агентство повідомило, що найближчим часом виділить 60 млн барелів з власних стратегічних запасів. При цьому половина цього обсягу (30 млн барелів) припадає на запаси США. Агентство планує направляти на ринки по 2 млн барелів на день протягом найближчих 30 днів, щоб компенсувати брак поставок з Лівії, обсяг добових поставок якої раніше становив 1,2 млн барелів на день.
Рішення МЕА покликане зупинити світове зростання цін на нафту, яке продовжилося після того, як ОПЕК на минулого 8 червня саміт не змогла ухвалити рішення про підвищення квот на нафтовидобуток. Раніше на ухваленні цього рішення наполягали Саудівська Аравія і ряд інших країн Перської затоки.
Крім того, не кращим чином позначилися на вартості нафти і негативні макроекономічні дані з США. За повідомленнями Мінпраці країни, кількість первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за минулий тиждень підвищилася до 429 тис., тоді коли аналітики чекали, що цей показник складе 415 тис. вимог.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас