ЄС допоможе Греції шляхом зниження частки співфінансування країни в розвиток блоку на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС допоможе Греції шляхом зниження частки співфінансування країни в розвиток блоку на 15%

Казна та Політика
196
Європейський союз готовий допомогти Греції шляхом зниження частки співфінансування країни в розвиток блоку на 15%. Про це повідомив голова ЄС Херман ван Ромпей на саміті в Брюсселі. Він зазначив, що таким чином блок відгукується на заклик Європейської Комісії допомогти грецькому уряду видертися з фінансової кризи, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Фонд розвитку передбачає збір коштів для підтримки слаборозвинених регіонів ЄС.
Нагадаємо, 22 червня 2011 р. стало відомо, що уряд Греції схвалив програму різкого скорочення бюджетних витрат на 2012-2015 рр. "Зелене світло" кабінет міністрів дав і відповідному законопроекту. Греція перебуває в глибокій економічній кризі, яка поставила країну на поріг дефолту.
Євросоюз і Міжнародний валютний фонд (МВФ) ставлять отримання Афінами чергового траншу економічної допомоги в залежність від проведення програми скорочення витрат бюджету. Наразі ЄС працює над другим пакетом екстреної допомоги Греції.
Як стверджують поінформовані джерела, обсяг другого пакету фінансової допомоги від ЄС і МВФ може досягти 65 млрд євро. За даними джерел, програма передбачає в тому числі "технічну" підтримку з боку Євросоюзу, а саме - втручання в процес приватизації в Греції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас