Скільки коштуватиме киянам податок на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштуватиме киянам податок на нерухомість

Нерухомість
3625
У Києві вводять податок на нерухомість. Його платитимуть лише мешканці тих квартир, житлова площа яких складає більше 120 кв. метрів, і будинків, площа котрих перевищує 240 кв. метрів. За словами столичних чиновників, це максимум 5 відсотків помешкань. Норма почне діяти з наступного року.
Тож кияни платитимуть податок за нерухомість. Коли норма вступить у дію, власникам квартир із житловою площею до 240 квадратів доведеться викласти 1 % від мінімальної зарплати за метр. Стільки ж і господарям будинків, площа яких складає до 500 кв. метрів. За більшу житлову площу, до бюджету щорічно йтиме 2,7 % за кв. м.
"Ця норма для квартир, житлова площа яких складає більше 120 кв. метрів. А якщо взяти мою квартиру у 106 кв. метри, де житлова зона складає 46 метрів, то яка ж це повинна бути квартира з такою площею і які можуть бути складнощі у такої людини в м. Києві", - розповідає Руслан Крамаренко, заступник голови КМДА.
Секретар Київради введення податку теж не боїться. Бо мешкає у квартирі на 180 кв. м.
"Я закони не порушую і буду платити так, як і усі кияни, для мене це порядок. Але я скажу, що мене це не турбує, бо я не проживаю в квартирі більше 240 кв. метрів", - ділиться з телеканалом UBR Ганна Герега, секретар Київради.
Нічого не платитимуть власники квартир із житловою площею до ста двадцяти квадратів і будинків - до двохсот сорока. Чиновники кажуть, що таких у Києві більше 90 відсотків. З грудня мінімальна зарплата становитиме 1004 гривні, тож якщо у помешканні, приміром, 150 кв. метрів житлової площі, то за кожен доведеться заплатити майже по 10 гривень, а загалом за рік це складатиме 1500 гривень.
Податок і його розмір запроваджує місцева влада відповідно до Податкового кодексу. Таким же шляхом пішла у квітні і Донецька рада.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас