ДАІшники лякатимуть водіїв-порушників "фільмами жахів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІшники лякатимуть водіїв-порушників "фільмами жахів"

177
Співробітники обласної Державтоінспекції в Тернопільській області з метою зменшення аварійності ввели для водіїв-порушників перегляд шокуючих відеосюжетів з місць дорожньо-транспортних пригод.
Як повідомив УНІАН старший інспектор ДАІ в Тернопільській області Микола Лецкалюк, для цих цілей переобладнали мікроавтобус, який оснащений телевізором і відеоапаратурою. За словами Лецкалюка, таку міру, як профілактична бесіда і перегляд шокуючого відеоролика про наслідки ДТП замість складання протоколу, застосовують до тих водіїв, які скоїли незначне порушення Правил дорожнього руху і до яких би застосовувався мінімальний штраф. При цьому водій має вибір - подивитися відео або таки отримати протокол, після складання якого потім доведеться сплатити штраф.
"На перегляд відеоролика запрошуємо і пасажирів, щоб і вони усвідомили, якого ризику зазнає їхнє життя через недотримання норм елементарного поведінки на дорозі водієм", - зазначив Лецкалюк.
Крім відеоролика, порушникам також пропонують переглянути альбоми фотографій з місць вчинення ДТП.
За даними Лецкалюка, мікроавтобус з телевізором супроводжуватиме ті пости ДАІ, які чергують на найбільш аварійних ділянках Тернополя та області.
"Надалі плануємо проводити аналогічну роботу серед пішоходів, адже саме вони, не замислюючись про наслідки, виходять на дорогу, де кожна помилка або недбалість може призвести до непоправного", - зазначив Лецкалюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас