Великобританія пригрозила Україні санкціями через Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія пригрозила Україні санкціями через Тимошенко

Кримінал
2335
Великобританія стурбована кримінальними справами, заведеними на колишніх чиновників в Україні. Якщо ситуація не зміниться, Великобританія вживатиме відповідних заходів.
Про це виданню "День" заявив посол Великобританії в Україні Лі Тернер, коментуючи кримінальні справи проти Юлії Тимошенко та інших представників опозиції.
"Ми уважно стежимо за розвитком кримінальних справ проти колишніх чиновників. Ми не можемо робити жодних попередніх висновків щодо того, як саме закінчиться розгляд окремих справ, оскільки за це питання відповідають українські суди. Однак ми стурбовані припущеннями про можливі політичні мотиви цих справ", - зазначив посол.
"Ми чітко пояснили представникам української влади, що будь-яке враження про вибірковість та непропорційність застосування правових заходів може значно й надовго зашкодити міжнародній репутації України. Поки ми не вважаємо адекватним введення санкцій, наприклад, заборона на поїздки", - уточнив він.
Тернер закликав українську владу забезпечити дотримання міжнародних зобов'язань з поваги до принципів верховенства права.
"У разі погіршення ситуації ми будемо змушені переглянути свою позицію і будемо консультуватися з нашими європейськими та міжнародними партнерами з найбільш адекватної відповіді", - додав дипломат.
Сьогодні лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко поскаржилася в Європейський Суд з прав людини про неправомірність порушення проти неї кримінальних справ. Екс-прем'єр-міністр також висловила сподівання, що для Європейського суду буде достатньо усіх наданих експертних оцінок для схвалення справедливого рішення.
Щодо Юлії Тимошенко порушено кілька кримінальних справ. Політик перебуває на підписці про невиїзд. У п'ятницю, 24 червня, розпочнеться розгляд справи Тимошенко в суді.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас