Баррозу, Ромпей і Мартенс звинуватили українську владу в авторитаризмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу, Ромпей і Мартенс звинуватили українську владу в авторитаризмі

Кримінал
270
Авторитарні дії української влади можуть підірвати європейські прагнення України.
Про це йдеться в декларації щодо України Президентства Європейської народної партії, повідомляє "Українська правда".
"Ми висловлюємо нашу глибоку стурбованість серйозним погіршенням ситуації в Україні в плані безперервного зловживання системою кримінального правосуддя в політичних цілях", - йдеться в декларації.
Також в ЄНП стурбовані "системним посяганням на верховенство права за допомогою політичних мотивованих переслідувань колишніх членів уряду, в першу чергу, лідера опозиції, колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, активістів громадянського суспільства та ЗМІ".
"Незважаючи на численні публічні заяви президента ЄНП і нашої політичної Асамблеї, а також резолюції Європарламенту і ПАРЄ, Президент Віктор Янукович і українська влада продовжують їх ігнорувати і намагаються відкупитися, на словах обіцяючи виправити ситуацію", - говориться в документі.
"Подібні дії української влади є авторитарними за своєю природою, оскільки вони не ґрунтуються на верховенстві права і демократичних принципах", - заявили в ЄНП.
"Якщо це не припиниться, надалі дані негативні тенденції вплинуть на міжнародний імідж України і можуть серйозно підірвати європейські прагнення України", - підкреслюється в документі.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас