Країни ОПЕК назвали рішення МЕА безпідставним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ОПЕК назвали рішення МЕА безпідставним

Енергетика
219
Представники ОПЕК від Ірану і двох країн Перської затоки заявили в четвер, що рішення Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) про виділення 60 млн барелів нафти зі стратегічних запасів безпідставне.
Міжнародне енергетичне агентство (IEA) повідомило ввечері в четвер, що виділить 60 млн барелів нафти зі стратегічних запасів - по 2 млн на добу протягом 30 днів, а після цього ще раз оцінить ситуацію. Після заяви агентства ціни на Brent знизилися більш ніж на 5 доларів, а американська легка нафта подешевшала більш ніж на 4 долари.
"Я не знаю, чим можна пояснити це втручання на ринок", - сказав Reuters представник Ірану на умовах анонімності.
Іран, який зараз головує в ОПЕК, виступив проти пропозиції Саудівської Аравії збільшити видобуток нафти, висловленої в червні у Відні. Але навіть ті країни, які підтримали пропозицію Саудівської Аравії про збільшення видобутку, у четвер висловили незгоду з діями Міжнародного енергетичного агентства.
"На ринку не бракує пропозиції нафти. Саудівська Аравія та інші країни Перської затоки зобов'язалися без зволікання задовольнити будь-яке збільшення попиту. Рішення Міжнародного енергетичного агентства не є обов'язковим", - сказав Reuters представник однієї з країн Перської затоки.
"Ціни на нафту не злетіли до 150 доларів. Не було ніяких причин приймати це рішення. На ринку немає браку пропозиції. Кувейт і Саудівська Аравія і так підвищили видобуток, але на додаткову кількість нафти було небагато бажаючих її купити. Міжнародне енергетичне агентство просто проводить вигідну США політику", - сказав представник іншої країни Перської затоки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас