ЄБРР: У України, Росії та Казахстану великий потенціал для підвищення світового с/г виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР: У України, Росії та Казахстану великий потенціал для підвищення світового с/г виробництва

Аграрний ринок
210
У 29 країн, в яких працює Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), особливо у великої трійки виробників зерна - України, Росії і Казахстану - один з найбільших потенціалів для збільшення виробництва продовольства у глобальному масштабі.
Про це заявив президент ЄБРР Томас Міров, коментуючи зустріч глав МінАПК "Великої двадцятки" (G20) в статті, опублікованій у Financial Times.
За його словами, розрахунки показують ЄБРР, що врожайність зернових може бути збільшена більш ніж на 75% протягом наступних десяти років. Крім того, може бути використано близько 40-60 млн га додаткових земель.
Особливо Міров відзначає ключову роль приватного сектора в сільському господарстві для забезпечення майбутньої безпеки глобальних запасів продовольства і використання сільськогосподарського потенціалу.
"Якщо існує великий попит, то для того, щоб відповідати зростаючому попиту, необхідні значні інвестиції в підвищення продуктивності. Быльшысть таких поліпшень можуть виходити тільки від приватного сектора", - зазначив глава ЄБРР, додавши, що лідери G20 і міжнародні організації могли б допомогти за рахунок збільшення інвестицій, технічної допомоги, передачі технологій та організації професійної підготовки.
Томас Міров також закликав уряди вжити відповідних заходів. На його думку, вони повинні вести передбачувану політику, яка б сприяла інвестиціям у приватний сектор. Він також закликав уряди сприяти більшій прозорості ринку та впровадженню нових технологій управління ризиками.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас