Конфедерація будівельників має намір до вересня розробити законопроект щодо знесення "хрущовок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфедерація будівельників має намір до вересня розробити законопроект щодо знесення "хрущовок"

Нерухомість
382
Конфедерація будівельників України має намір до вересня розробити законопроект, що визначає порядок проведення робіт зі знесення житлових будинків періоду масової забудови 1960-70-х років ("хрущовок") і будівництва нового житла на їх місці.
Про це Українським Новинам в рамках Real Estate Forum'11, організованого компанією Meeting Point Ukraine, повідомив голова ради директорів конфедерації Лев Парцхаладзе.
"Ми готуємо проект щодо "хрущовок" і "сталінок"... Я думаю, що місяця-двох для розробки буде достатньо", - сказав він.
Голова ради директорів відзначив, що прийняття такого закону дасть поштовх для реалізації програми знесення "хрущовок" за прикладом дії такої програми в Москві (Росія).
Парцхаладзе повідомив, що законопроект розробляється на основі вже раніше напрацьованого в країні матеріалу і також із застосуванням російського досвіду.
Конфедерація будівельників була створена в квітні, до неї увійшли Українська будівельна асоціація, Будівельна палата України і асоціація "Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів".
Як повідомляло агентство, Київська міська державна адміністрація має намір переселити мешканців з трьох житлових будинків у 2011 році в рамках реалізації програми щодо знесення "хрущовок".
Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає можливим початок знесення "хрущовок" в Києві в 2012-2013 роках.
У грудні 2006 року Верховна Рада врегулювала механізм і порядок забезпечення застарілого житлового фонду.
Закон визначає застарілий житлофонд як сукупність житлових будинків висотністю до 5 поверхів, які за технічним станом не відповідають нормативним вимогам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас