Обсяги відшкодування ПДВ зросли в 2,6 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги відшкодування ПДВ зросли в 2,6 рази

Енергетика
232
Обсяги відшкодування ПДВ у цьому році зросли в 2,6 рази в порівнянні з минулим. За п'ять місяців на рахунки платників компенсовано 16,7 млрд грн. Про це поінформував заступник голови ДПС України Олександр Клименко, повідомили УНН в прес-службі відомства.
Він підкреслив, що при цьому постійно зростає частка відшкодувань, здійснених в автоматичному режимі. Як відомо, кількість платників, які користуються правом автоматичного отримання компенсації ПДВ, збільшилася з початку року в п'ять разів, а сплачені їм суми - в 4,2 рази.
Понад 15 млрд грн (92%) відшкодування отримали підприємства-експортери, у тому числі в травні - 4,1 млрд грн.
"Ці показники свідчать, що нам вдалося навести порядок в складному питанні роботи податкового відомства. Ми припинили накопичувати борги, зуміли запровадити ефективний контроль для попередження безпідставних відшкодувань, а також розробили прозорі та працездатні процедури сплати компенсацій сумлінним платникам податків", - зазначив Олександр Клименко.
Підприємствам з іноземним капіталом за п'ять місяців відшкодовано 7,6 млрд грн. Обсяги виплат таким підприємствам мають стійку тенденцію до зростання: щомісячне відшкодування в травні зросло з 1,3 млрд грн до 1,5 млрд грн.
"Я впевнений, що це позитивно вплине на інвестиційний клімат в країні і поліпшить репутацію України як надійного партнера для зарубіжного бізнесу", - підсумував заступник Голови ДПС.
Як повідомлялося, голова ДПС України Віталій Захарченко впевнений, що до кінця року його відомство зможе максимально перевести відшкодування ПДВ в автоматичний режим.
Зокрема, голова ДПС зазначив, що на сьогодні в режимі автоматичного відшкодування виплачується 73% всіх компенсацій ПДВ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас