Клюєв назвав єдине невирішене питання на переговорах з ЄС про ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв назвав єдине невирішене питання на переговорах з ЄС про ЗВТ

Казна та Політика
596
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв вважає єдиним складним питанням, яке поки не вдалося вирішити в переговорах про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, питання про транспортні послуги. Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.
Під час зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським перший віце-прем'єр позитивно оцінив процес переговорів з ЄС про зону вільної торгівлі.
Однак, за словами Клюєва, для України, яка має понад 70 тисяч перевізників, транспортне питання є дуже важливим і болючим. Він також повідомив, що під час останньої зустрічі з членом Європейської комісії з питань торгівлі Карелом де Гухтом вдалося домовитися про те, що Єврокомісія буде сприяти переговорному процесу з цього питання.
Клюєв переконаний, що значну частину проблемних питань, пов'язаних зі створенням зони вільної торгівлі, вдасться врегулювати під час поточного раунду переговорів, який проходить у Києві.
Перший віце-прем'єр зазначив, що під час поточного раунду обговорюються питання лібералізації торгівлі промисловими товарами, сільськогосподарською продукцією та послугами; експортні мита; права інтелектуальної власності; географічні позначення; інструменти торговельного захисту; торговельні аспекти енергетичної співпраці; митні питання; санітарні та фітосанітарні заходи.
Учасники зустрічі висловили надію на те, що при збереженні існуючої динаміки переговори про створення зони вільної торгівлі будуть завершені до чергового саміту "Україна - ЄС", проведення якого заплановано в Києві в грудні.
Клюєв висловив надію, що до початку проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу буде істотно спрощено візовий режим між Україною та ЄС, а також подякував польському уряду і представникам парламенту Польщі за підтримку, надану Україні в процесі євроінтеграції.
Як повідомлялося, 22 червня Сікорський прибув до України з робочим візитом для зустрічей із владою. У травні керівник переговорної групи від Єврокомісії з питань створення зони вільної торгівлі з ЄС Філіп Куїссон заявив, що ЄС не розглядає допуск українських автоперевізників на ринок цих послуг в Євросоюзі.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає дискримінаційною позицію Європейської комісії в переговорах щодо зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас