Трейдерам, можливо, повернуть ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдерам, можливо, повернуть ПДВ

Казна та Політика
310
Народний депутат Віталій Хомутинник, голова парламентського комітету з питань фінансової, банківської діяльності, очевидно, вирішив реабілітуватися в очах фермерів за введені раніше мита на вивізного зерно. Ця його ініціатива повинна була спустошити гаманці селян і заповнити державну казну не менш ніж на EUR600 млн., і стала причиною назріваючого бунту фермерів. "З урахуванням того, що нещодавно ми схвалили мита, комітет виходить з пропозицією, щоб все-таки десь в частині ПДВ зробити деякі полегшення", - сказав він.
Очевидно, народний обранець вирішив, що побороти недобросовісних спекулянтів він зможе іншими шляхами і усунути більше з двох зол для фермерів - нульовий ПДВ. 5-6 липня він запропонує колегам натиснути кнопку "за" при голосуванні за документ під номером 8217, щоб повернути схему відшкодування ПДВ на експорт зерна.
Для села повернення старої податкової схеми означає, що за прогнозованих на цей сезон поставках зерна за кордон близько 8 млрд. грн. оператори вже не виймуть з обігу виробників агропродукції.
Аналітики вважають, що повернення до нульової ставки ПДВ експортерам зерна дещо полегшить долю виробників. "Після введення мит та скасування відшкодування ПДВ зернотрейдерам на ринку може скластися ситуація, коли вартість зерна фактично здешевиться на 20-30%.
Експортери виникли втрати покладуть на сільгоспвиробників, щоб відстояти операційний прибуток на рівні 9-10%. Від цього постраждають виробники зерна - їх праця знеціниться рівно на вартість введених заходів", - говорить аналітик ІК "Ренесанс Капітал" Костянтин Фастовець.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас