Через тиждень "Укрзалізниця" перейде на безпаперові технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через тиждень "Укрзалізниця" перейде на безпаперові технології

2753
1 липня державний залізничний монополіст "Укрзалізниця" здійснить перехід з традиційного методу оформлення вантажних відправлень на сучасний. Через тиждень оформлятися залізничні вантажі всередині України будуть вже не шляхом заповнення численних бланків, а електронним способом, без використання паперової документації.
Над введенням безпаперової технології "Укрзалізниця" впритул працювала останні місяці, здійснюючи необхідні зміни в роботі підприємства. Електронний документообіг дозволить клієнтам залізниць оформляти вантажі безпосередньо зі свого офісу, використовуючи цифровий підпис, яким засвідчується електронна накладна.
Клієнти "Укрзалізниці" тепер будуть набагато менше контактувати з працівниками залізничної системи, економлячи тим самим свій час. Електронним стособом оформлятися будуть всі етапи процесу - від узгодження заявки підприємства і до моменту отримання вантажу. Інша ключова перевага нової технології - істотне скорочення витрат, пов'язаних з циркуляцією паперів. Так, лише на утилізованих тепер бланках для оформлення вантажів "Укрзалізниця" планує заощаджувати близько 5 мільйонів гривень щорічно.
Як повідомив начальник Головного комерційного управління "Укрзалізниці" Володимир Іващук, інтерес серед клієнтів підприємства до нової технології дуже великий - в останній тиждень до старту системи вони подають близько 500 заявок на підключення щодня.
"Укрзалізниця" вже веде роботу над тим, щоб процедура електронного оформлення вантажів діяла і на міжнародні відправлення. Володимир Іващук також підкреслив, що підприємство готує перехід на безпаперові технології і в інших сферах.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас