Кожен десятий житель Європи приймає антидепресанти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен десятий житель Європи приймає антидепресанти

62
Співробітники Уорікського університету (Велика Британія) та Інституту IZA в Бонні (Німеччина) з'ясували, що 10% європейців середнього віку приймали в 2010 році антидепресанти.
Цифра отримана за підсумками дослідження за участю майже 30 тис. осіб, які живуть у 27 країнах Європи, пише Комп'юлента.
Ендрю Освальд, професор економіки Уорікського університету, стурбований цим результатом. За його словами, антидепресанти є відносно новим "продуктом споживання", і вчені тільки починають отримувати точні дані про тих, хто їх приймає.
У будь-якому разі всі ми повинні задатися питанням, чому кожен десятий європеєць середнього віку потребує таблеток, які допомагають справлятися з життєвими труднощами.
У процесі дослідження з'ясувалося, що кожний тринадцятий повнолітній житель Європи і 10% представників середньої вікової групи приймали антидепресанти в минулому році. Найвищий рівень споживання препаратів цієї групи в Португалії. У Литві, Франції та Великобританії він теж значно вище європейської статистичної норми.
Ймовірність використання антидепресантів найбільш велика серед непрацюючих жінок середнього віку з низьким рівнем освіти, розлучених людей.
При цьому експерти встановили, що погане психічне самопочуття у тих, кому за 40, ніяк не пов'язане з наявністю у людини дітей. Це стосується всіх європейців, без поділу на західних і східних.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас