Опубліковано закон про введення 9-14% мит на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опубліковано закон про введення 9-14% мит на експорт зерна

Казна та Політика
237
Закон, що передбачає введення на період до 1 січня 2012 року мита на експорт пшениці (9%, але не менше EUR17 за тонну), кукурудзи (12%, але не менше EUR20 за тонну) і ячменю (14%, але не менше EUR23 за тонну), опублікований в газеті "Голос України" у четвер.
Згідно з документом, він набуває чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому він був опублікований, тобто, з 1 липня.
Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур" президент України підписав 10 червня.
Крім мит на зерно, документ також містить норми про відновлення сплати податку на додану вартість (ПДВ) при наданні послуг у сфері інформатизації, консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних та інших подібних послуг консультаційного характеру.
Крім того, закон передбачає підвищення плати за користування надрами для видобування значної групи корисних копалин в 1,5 рази.
Учасники аграрного ринку неодноразово висловлювалися проти введення мит на експорт зерна, заявляючи, що це призведе до значного зниження внутрішніх цін на нього та збитки аграріїв.
У поточному сезоні уряд України обмежував експорт зерна, зокрема, використовуючи механізм квотування, побоюючись цінового зростання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас