Багатодітні сім'ї отримуватимуть тверде паливо і скраплений газ дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багатодітні сім'ї отримуватимуть тверде паливо і скраплений газ дешевше

Енергетика
370
Кабінет Міністрів України вніс зміни до своєї постанови від 31 січня 2007 року №77. За інформацією віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, вони спрямовані на визначення механізму реалізації чинних норм чинного законодавства щодо чотирьох важливих питань, повідомили УНН в прес-службі Мінсоцполітики.
Зокрема, на сільських працівників культури, які вже перебувають на пенсії, поширений порядок реалізації права на пільгове отримання твердого палива відповідно до Закону України "Про культуру", який набрав чинності з 2011 року.
Також поширено на багатодітних сімей порядок реалізації права на пільгове отримання твердого палива та скрапленого газу відповідно до Закону України "Про охорону дитинства", який діє з 2010 року. На сьогодні законодавчо визначено право на отримання таких пільг ветеранам війни і багатодітним сім'ям.
Крім того, надано можливість пільговикам використовувати визначені законами їхні права на пільгове отримання твердого палива та скрапленого газу за фактичним місцем проживання, а не лише за місцем їх реєстрації. Зараз пільги по оплаті всіх інших видів житлово-комунальних послуг надаються за вибором пільговиків - або за зареєстрованим, або за фактичним місцем їх проживання.
Разом з тим виключено застарілу норму (після прийняття Бюджетного кодексу) щодо встановлення диференційованих норм на забезпечення вугіллям (залежно від умов проживання пільговика) для пенсіонерів-шахтарів ліквідованих шахт. На сьогодні Бюджетним кодексом ця норма визначена як 3,1 тонни на домогосподарство на рік.
Як повідомлялося, Сергій Тігіпко також зазначив, що в бюджеті на 2011 рік додатково враховано 28,2 млн гривень на збільшення з 1 липня розміру допомоги до пенсій сім'ям загиблих військовослужбовців та прирівняних до них осіб.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас