В Польщі знайшли сланцевий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Польщі знайшли сланцевий газ

Енергетика
587
Британська компанія 3Legs Resources заявила про виявлення перших покладів сланцевого газу в результаті пробного буріння на південному заході Польщі.
Відповідно до прес-релізу компанії, поклади вдалося знайти на глибині одного кілометра поблизу села Лебень, що неподалік від узбережжя Балтійського моря. "Виявлено високий вміст газу у всій горизонтальній секції", - відзначили в компанії.
3Legs Resources повідомила, що планує продовжити тести на виявленому родовищі і провести експериментальне буріння в інших місцях, на розробку яких компанія має ліцензію. "Ми натхнені знайденим газом і очікуємо результатів тестів вже цього року", - сказав генеральний директор Пітер Клатербук.
Згідно з повідомленням компанії, створена в 2007 році 3Legs Resources має ліцензії на пошуки і видобуток сланцевого газу в районі узбережжя Балтійського моря і на півдні Польщі неподалік від Кракова. За даними польських ЗМІ, у Польщі видано 87 ліцензій на пошук неконвенційного газу, які, зокрема, отримали американських Exxon Mobil, Chevron, Maraton, ConocoPhillips і канадська Lane Energy. Перше пробне буріння провела польська компанія PGNIG, яка, однак, не виявила покладів сланцевого газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас