Аналітики: Російська економіка остаточно прокинулася в травні, але ризики залишаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Російська економіка остаточно прокинулася в травні, але ризики залишаються

Казна та Політика
132
Російська економіка остаточно прокинулася в травні: слідом за зростаючим споживчим попитом проявила себе інвестиційна активність, аналітики вже попереджають про ризики перегріву в другому півріччі, коли Центробанку РФ потрібно посилювати грошово-кредитну політику.
"Ми вважаємо, що швидке відновлення внутрішнього попиту в другому півріччі укупі зі зростанням бюджетних витрат зажадають жорсткості грошово-кредитної політики ЦБ РФ", - пишуть в огляді аналітики Goldman Sachs. "Наш прогноз передбачає, що ЦБ РФ залишить ставки незмінними на найближчій раді директорів (30 червня), і до кінця року Центробанк підніме рівень депозитних ставок на 100 базисних пунктів і ставок РЕПО - на 50 базисних пунктів", - вважають у банку.
У другому півріччі буде зберігатися зростання схильності до споживання та споживчої впевненості завдяки додатковим бюджетним видаткам, вважає Ярослав Лісоволик з Дойче Банку.
Аналітики не поспішають радіти травневим результатам: зростання споживчого попиту тільки посилює інфляційні ризики на тлі м'якої політики ЦБ. "Травнева статистика в цілому вказує на продовження циклічного прискорення темпів зростання внутрішнього попиту на тлі м'якої монетарної політики регулятора", - вважає Володимир Цибань з Росбанка.
Влада, міжнародні організації, експерти безперервно говорять про те, що економіка РФ вичерпала джерела зростання від високих цін на нафту, попереджають про необхідність швидких змін і називають "заколисуючу" стабільність основним ризиком для РФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас