Мінфін Греції: Країна буде проводити приватизацію під контролем кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Країна буде проводити приватизацію під контролем кредиторів

Казна та Політика
261
Греція буде проводити приватизацію під контролем своїх кредиторів з ЄС і МВФ, повідомив у вівторок в парламенті країни заступник голови грецького уряду і міністр фінансів Евангелос Венізелос. "Для проведення приватизації буде створено юридичну особу під повним контролем парламенту, контрольного парламентського комітету і під міжнародним контролем Єврокомісії, Європейського центрального банку та МВФ", - сказав він.
Греція оголосила про плани приватизувати державні активи на 50 млрд євро, включаючи порти, залізниці, електричну монополію, провідну телекомунікаційну компанію, газотранспортну інфраструктуру та оборонну промисловість. Приватизація - одна з основних умов для отримання Грецією чергового траншу кредитної підтримки, яка захищає країну від дефолту по 350-мільярдному боргу.
"Ми погодилися на контроль Міжнародного олімпійського комітету (в період підготовки Олімпіади-2004 в Афінах), ми погоджуємося на контроль міжнародних рейтингових агентств - чому ж ми повинні відкидати експертні знання тих, хто нам допомагає і хоче тим самим допомогти собі?" - сказав Венізелос. За його словами, представники "трійки" кредиторів будуть надавати переважно консультативну допомогу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас