Встановлено п'ятеро організаторів конвертаційного центру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Встановлено п'ятеро організаторів конвертаційного центру

Кримінал
397
У Полтавській області податківці виявили міжрегіональний конвертаційний центр з щомісячним обігом незаконно конвертованих коштів більше 5 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив прес-офіцер УПМ ДПА у Полтавській області Дмитро Скобельський.
За його словами, до складу міжрегіонального конвертаційного центру входили 15 суб'єктів господарювання, що мають ознаки фіктивності, тобто спеціально створені або придбані з метою прикриття незаконної діяльності. Зазначені підприємства використовувалися для мінімізації податкових зобов'язань підприємствами будівельної галузі та паливно-енергетичного сектора економіки Полтавської, Київської, Запорізької та Кіровоградської областей.
Наразі встановлено п'ятеро організаторів і активних учасників конвертаційного центру, які за допомогою працівників філії одного з банківських установ області здійснювали переказ безготівкових коштів, що надходили на рахунки фіктивних підприємств, у готівку, отримуючи за це винагороду в 5-10% від проконвертованої суми.
В рамках порушеної кримінальної справи за фактом фіктивного підприємництва працівниками податкової міліції проведені обшуки в офісних приміщеннях конвертаційного центру, підприємств-одержувачів грошей і банківської установи, які були задіяні у схемі незаконної конвертації коштів.
Крім цього, накладено арешти на розрахункові рахунки підприємств.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас