Росія згодна не відключати Білорусі електроенергію до 28 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія згодна не відключати Білорусі електроенергію до 28 червня

Енергетика
217
Інтер РАО ЄЕС не буде припиняти поставки електроенергії до Білорусі з 22 червня. Російська компанія згодна почекати до 28 червня.
Раніше Інтер РАО ЄЕС вказувала Білорусі на невиплату другого траншу в рахунок боргу за електроенергію. Як пояснила помічник міністра енергетики Білорусі Людмила Зенькович, відповідно до домовленості між Інтер РАО ЄЕС і Беленерго виплату цього траншу відстрочено до наступного вівторка.
Як повідомляє БЕЛТА, 9 червня Інтер РАО ЄЕС знизило поставки електроенергії до Білорусі у зв'язку з боргом білоруської сторони в 1,5 млрд. російських рублів. 10 червня було складено графік виплати заборгованості. 13 червня обсяги поставок були повністю відновлені.
Перший транш в рахунок боргу був проведений 14 червня. Другий транш був запланований на 20 червня, але білоруська сторона не змогла його здійснити у зв'язку з відсутністю необхідної кількості валюти.
Білоруські споживачі не залежать від імпорту електроенергії в країну, оскільки республіка має достатню кількість власних енергетичних потужностей.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас