Протипаводкова програма не діє через недостатнє фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протипаводкова програма не діє через недостатнє фінансування

Казна та Політика
161
Рахункова палата рекомендує посилити держконтроль за використанням бюджетних коштів протипаводкової програми і на відповідальності за прийняті рішення з боку структур, які планують, отримують і освоюють ці кошти. Однією з причин невиконання програми є погане фінансування. Про це УНН повідомили в прес-службі Рахункової палати.
"Виконання програми триває всього два роки, а ми вже маємо певний безлад в її фінансуванні та виконанні. Розпорядники коштів діють за відомчим принципом, а єдиний організаційний центр виконання програми відсутній, - зазначив на Колегії Голова Рахункової палати В.К.Симоненко. - Невже і цю фундаментальну реалістичну програму чекає доля більшості нереалізованих державних програм?".
"Для вирішення загрозливої проблеми захисту народногосподарських об'єктів Прикарпаття від шкідливого впливу річкових вод і запобігання повторення ситуації, коли після катастрофічного паводку в липні 2008 року держава зазнала мільярдних збитків, в Україні з 2009 року діє Державна цільова програма комплексного протипаводкового захисту в басейнах річок Дністра, Прута й Сірета.
У прес-службі Рахункової палати зазначили, що Держагентство водних ресурсів як державний замовник - координатор програми та інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади не створили належної організаційної системи для реалізації зазначеної програми та не забезпечили належної координації дій її державних замовників, що негативно позначилося на досягненні запланованих програмою результатів.
"Разом з тим Колегія відзначила, що протипаводкова програма, розрахована на наступні 17 років, є якісним продуктом спільної роботи українських вчених, господарників, експертів, представників місцевих органів самоврядування, фінансистів і т.д. Документ врахував природні особливості басейнів річок, кліматичні умови територій, стан і перспективи розвитку регіонів, де течуть Дністер, Прут, Сірет. Облік з фінансування здійснено за прогресивним басейновим, а не регіональним принципом, і це є новим підходом до виконання поставлених завдань. От тільки старі принципи фінансування призводять до того, що навіть за недостатнього фінансування передбачених заходів частина коштів повертається до бюджету, а самі заходи залишаються невиконаними", - йдеться в повідомленні прес-служби.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас