Microsoft має намір посилити роботу з виявлення в Україні піратського забезпечення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft має намір посилити роботу з виявлення в Україні піратського забезпечення

4944
Корпорація Microsoft (США) має намір посилити роботу з виявлення в Україні сервісних центрів, що встановлюють клієнтам піратське програмне забезпечення.
Про це на прес-конференції в Дніпропетровську повідомив керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності компанії Майкрософт України Юрій Омельченко.
Омельченко повідомив, що компанія має намір боротися з нелегальним установникам програмного забезпечення в Україні.
"Щоб не допустити подальшого поширення піратства, компанія "Майкрософт" оголосила війну нелегальним установникам програмного забезпечення в Україні. Щодо нелегальних сервісних центрів створюються "чорні" списки, влаштовуються "контрольні замовлення" для нелегалів, коли в квартирах замість клієнтів їх чекають співробітники правоохоронних органів", - сказав він.
За даними програми "Таємний покупець", яку регулярно проводить компанія "Майкрософт Україна", щоб забезпечити захист споживачів від недобросовісного продажу ПК і надати допомогу продавцям комп'ютерної техніки, був проведений аналіз 816 торгових точок в 11 областях України.
Найвищий рівень піратства зафіксований в Кривому Розі (в 60% випадків пропонується встановити неліцензійне ПЗ), Одесі (43%) та Миколаєві (35%).
За інформацією партнера "Майкрософт Україна", представника юридичної фірми "Лексфор" Владислава Шаповала, за використання піратського ПЗ, згідно з українським законодавством, передбачено покарання у вигляді штрафу від 9,6 тис. гривень до 50 тис гривень залежно від правопорушення.
"При цьому 9 600 - це мінімальний штраф в сфері порушення прав інтелектуальної власності, і він може бути призначений, якщо на комп'ютері підприємства встановлена всього лише одна неліцензійна програма. Крім того, відповідальність за нелегальне ПЗ на підприємстві буде нести не тільки його установник, а й юридична особа, яка є власником підприємства", - сказав він.
Шаповал повідомив, що в Києві на сьогоднішній день в господарських судах розглядається 23 справи стосовно таких правопорушень.
Як повідомляло агентство, Microsoft вважає вигідним для України скорочення використання піратського ПЗ.
У травні Міністерство внутрішніх справ виступило за посилення кримінальної відповідальності за комп'ютерне піратство.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас