Інвестори переживають за Китай і Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори переживають за Китай і Європу

397
Інвестори все більше бояться, що проблеми в єврозоні та Китаї зіпсують відновлення світової економіки цього року, через що ослабнуть ринки акцій і сировини, показало чергове квартальне опитування Barclays Capital.
Більш повільне, ніж очікувалося, зростання економіки США і Європи - найбільша загроза для світового ринку акцій в найближчі три місяці. Сповільнення китайської економіки - найсерйозніший ризик для ринків, що розвиваються, свідчать дані опитування 862 інституційних інвесторів, проведеного в червні.
Другий фактор ризику для ринків, що розвиваються - боргова криза Європи. Майже 75% респондентів вважають, що Афіни реструктурують заборгованість протягом року.
Невизначеність посилилася, і відповіді на анкети порівну розподілені між різними питаннями, написали в доповіді глава відділу досліджень ринків в Barclays П'єро Жеззі і стратег Пол Робінсон.
"Легко зрозуміти відсутність впевненості в зростанні, враховуючи безліч ризиків, що стоять перед глобальною економікою в даний час, - наголошується в доповіді. - Невизначеність відображена в обсязі ризику, який беруть на себе інвестори в цьому кварталі: 40% клієнтів беруть на себе невеликий або дуже невеликий обсяг ризику в порівнянні з 31% в минулому кварталі".
Лише 31% респондентів очікують, що зароблять на акціях більше 5% в 2011 році, тоді як у попередньому кварталі на це розраховували 80% опитаних.
З іншого боку, понад 20% інвесторів прогнозують, що фондові ринки впадуть на 5% або більше в цьому році, в порівнянні лише з 7% респондентів у минулому кварталі.
В цілому 20% опитаних сказали, що акції будуть найкращим класом активів цього року.
Сировина, яку в минулому кварталі 41% респондентів назвали найпривабливішою інвестицією, стала найменш привабливим класом активів у новому опитуванні: лише 15% проголосували за інвестиції в сировинні товари. Облігації, популярність яких росте на тлі побоювань з приводу зростання світової економіки, розцінюються як кращий клас активів 30% інвесторів проти 20% у попередньому опитуванні.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас