Канада проконсультує Україну щодо створення реєстру корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада проконсультує Україну щодо створення реєстру корупціонерів

Казна та Політика
269
Міністерство юстиції Канади в рамках українсько-канадського проекту "Боротьба з корупцією в Україні" надасть Україні консультативну допомогу щодо створення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту.
Як поінформував Міністр юстиції Олександр Лавринович, відповідна домовленість досягнута під час третього щорічного засідання Координаційної ради українсько-канадського проекту "Боротьба з корупцією в Україні", яке відбулося 21 червня в Києві.
За словами міністра, на засіданні Координаційної ради проекту був затверджений план діяльності на четвертий рік проекту (2011-2012 роки). Головними напрямками українсько-канадського співробітництва повинні стати вдосконалення методики проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів та створення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
Олександр Лавринович нагадав, що обов'язок з ведення такого реєстру покладено на Міністерство юстиції України Законом України "Про засади протидії та запобігання корупції".
За словами українського Міністра, представники канадського Міністерства юстиції висловили готовність допомогти українським експертам у вивченні міжнародного досвіду функціонування реєстрів осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення злочинів та покращення методики проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів.
Українсько-Канадський проект "Боротьба з корупцією в Україні" заснований у жовтні 2008 року реалізується спільно Міністерствами юстиції Канади та Україні за активної підтримки Харківського інституту прикладних гуманітарних досліджень.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас