Прем'єр Польщі порадив схрестити пальці за Європу та її валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Польщі порадив схрестити пальці за Європу та її валюту

Казна та Політика
881
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував спроби європейських лідерів допомогти Греції вийти з фінансової та економічної кризи і врятувати європейську валюту.
Як повідомляє Reuters, Туск зустрівся у Варшаві з канцлером Німеччини Ангелою Меркель з нагоди 20-ї річниці підписання договору про дружбу між двома країнами. За словами польського прем'єра, Варшава має намір використати своє головування в ЄС для подолання кризи в Європі, незважаючи на те, що досі не ввела єдину європейську валюту.
"Я раджу всім схрестити пальці за Європу, тому що це і в інтересах Польщі", - сказав глава польського уряду.
У свою чергу, Меркель зазначила, що з оптимізмом дивиться на ситуацію в Греції, яка загрузла в боргах. За її словами, вирішити проблеми цієї країни і всієї зони євро вдасться за трьох умов: виконання Афінами поставлених перед ними завдань, солідарності всередині ЄС і добровільної участі банків у порятунку грецької економіки та фінансової системи.
"Я з оптимізмом дивлюся на те, що ми досягнемо позитивних результатів, тому що стабільність євро в інтересах банків і країн", - підкреслила німецький канцлер.
Нагадаємо, днями в Люксембургу було прийнято рішення Єврогрупи не виділяти Афінам черговий транш допомоги обсягом 12 млрд євро до того, як будуть затверджені жорсткі заходи економії. Очікується, що Греція отримає транш до середини липня, хоча влада країни стверджує, що гроші потрібні вже зараз.
Між тим, в Європі йдуть переговори про виділення Афінам другої лінії кредитної підтримки, яка так само, як і перша, може перевищити 100 млрд євро.
17 червня колишній глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен, думку якого наводить агентство Bloomberg, заявив, що дефолт Греції є практично неминучою подією, яка може підштовхнути американську економіку до нової рецесії.
Напередодні мер Лондона Борис Джонсон заявив, що вважає за необхідне залишити Грецію наодинці з її фінансовими проблемами і таким чином дозволити збанкрутувати, щоб відповісти за власні помилки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас