Азаров закликає опозицію допомогти в реформах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров закликає опозицію допомогти в реформах

266
Прем'єр-міністр Микола Азаров закликає опозицію об'єднатися з владою у проведенні реформ.
Про це він сказав журналістам.
"Реформи, які в країні проводяться, настільки важкі, настільки складні, що треба, вибачте, не шуміти з трибуни, не базікати, а підставити лікоть, тому що в тих країнах, які провели успішні реформи, була єдність в суспільстві, єдина воля суспільства у проведенні реформ", - повідомив Азаров.
На думку прем'єра, критикувати не складно.
"Критикувати нас і знаходити недоліки - це ж найпростіше. Ми самі їх бачимо", - сказав Азаров.
Він підкреслив, що уряд намагається максимально усувати існуючі недоліки.
"Прийшла тверда надійна влада, яка не допустить у країні ні дефолтів, ні криз. Треба нарешті заспокоїтися і зайнятися творчою роботою. І опозиції пора б, бачачи, які важкі реформи в країні проводяться, замість абсолютно необ'єктивної, зловмисної, злостивої критики засукати рукава і разом витягати країну з кризи", - додав Азаров.
Прем'єр заявив, що в даний час в країні проведено стільки реформ, скільки не проводилося за останні 20 років.
"Це, можливо, комусь здається, що вони йдуть повільно. Може, хтось хоче представити, що вони йдуть повільно, але вони йдуть у відповідності з тими темпами, у відповідності з тими можливостями, які є у країни", - сказав він.
При цьому Азаров зазначив, що в деяких випадках просто не можна форсувати події, навівши в приклад пенсійну реформу, яка обговорювалася в країні, починаючи з вересня 2010 року.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Янукович встановив пріоритетним на 2011 рік реформування фінансового сектора, пенсійного страхування і управління держвласністю.
При цьому він вважає незадовільними темпи реформ в сферах освіти, охорони здоров'я та житлово-комунального господарства.
У січні Кабінет Міністрів затвердив план дій на 2011 рік із запровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка і ефективна влада", розробленої комітетом з економічних реформ при Президенті.
План охоплює всі галузі економіки і передбачає дерегуляцію всіх сфер життя.
Зокрема, в 2011 році планується завершити всі необхідні процедури для реалізації податкової та бюджетної реформ, здійснити низку заходів, спрямованих на розвиток аграрно-промислового комплексу тощо.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас