Nord Stream завершив укладання другої нитки газопроводу "Північний потік" на території РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nord Stream завершив укладання другої нитки газопроводу "Північний потік" на території РФ

Енергетика
262
Компанія - оператор газопроводу "Північний потік" - Nord Stream завершила укладання другої нитки газопроводу "Північний потік" у Росії, йдеться в повідомленні Nord Stream.
Як сказано в повідомленні, судно Solitaire компанії Allseas завершило укладання другої нитки газопроводу "Північний потік" в російських водах Фінської затоки і продовжило роботу у водах Фінляндії. Загалом вже укладено понад 230 км другої нитки, з яких близько 124 км - в російських водах. Одночасно трубоукладку веде і судно Castoro Sei компанії Saipem. Перша нитка покладена повністю і буде введена в експлуатацію восени 2011 р., передає РБК.
Крім того, на російському березі в бухті Портова поблизу Виборга в червні закінчено будівництво комплексу берегових споруд обох ниток газопроводу та успішно проведені випробування на міцність. Таким чином, завершено основний комплекс будівельних робіт по російській секції "Північного потоку", яка складається з берегової ділянки протяжністю близько 1,5 км і морської ділянки протяжністю 124 км.
"Північний потік" - принципово новий маршрут експорту російського газу в Європу. Газопровід пройде через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга в Ленінградській області) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда). Акціонерами Nord Stream AG є ВАТ "Газпром" (51%), німецькі Wintershall Holding ("дочка" BASF SE) і E.On Ruhrgas (по 15,5%), нідерландська NVNederlandse Gasunie і французька GDF Suez SA (по 9%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас