236 млн грн додатково виділили МНС на Чорнобильські проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

236 млн грн додатково виділили МНС на Чорнобильські проблеми

Енергетика
169
305 млн гривень додаткового фінансування в 2011 році з державного бюджету виділено Міністерству надзвичайних ситуацій України, з них 236 млн грн - на Чорнобильські проблеми. Про це на брифінгу повідомив голова Державного агентства з управління зоною відчуження Володимир Холоша, повідомили УНН в прес-службі МНС.
За словами чиновника, з цих коштів, 236 млн було надано на вирішення проблем, які пов'язані з Чорнобильською проблематикою. Зокрема, 9 млн гривень виділено на придбання житла для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 5 млн гривень - на медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань серед постраждалих в результаті аварії на ЧАЕС.
Також надані додаткові кошти на щорічну дозиметричну паспортизацію населених пунктів та препарати для отримання екологічно чистих продуктів на забруднених територіях.
"139 млн гривень виділено на підтримку в безпечному стані Чорнобильської атомної електростанції, з яких 10 млн виділено на ліквідацію проблем, що виникли в результаті підвищення вартості енергоносіїв, 129 млн гривень підуть на виплату пенсій для людей, що працюють в особливо шкідливих умовах праці, пов'язаних з іонізуючим фактором".
Частина коштів піде на вирішення проблем в зоні відчуження, зокрема, на підготовку до пожежонебезпечного періоду.
Крім того, виділено кошти на ліквідацію та профілактику надзвичайних ситуацій, поліпшення медичної, соціальної та радіологічної складової роботи міністерства.
"Фактично всі 305 млн гривень додаткового фінансування міністерству пішли точковим спрямуванням для вирішення наболілих, гострих проблем, пов'язаних з його діяльністю. Зокрема, на ліквідацію надзвичайних ситуацій, Чорнобиль, медико-санітарне забезпечення, трохи на житло, трохи на безпеку, яка пов'язана з радіоактивними відходами, станцією і зоною відчуження", - підкреслив Холоша.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас