"Нафтогаз" приступив до створення СП з "Газпромом" для роботи на шельфі Чорного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" приступив до створення СП з "Газпромом" для роботи на шельфі Чорного моря

Енергетика
354
НАК "Нафтогаз України" приступила до створення спільного підприємства (СП) з ВАТ "Газпром" для роботи на шельфі Чорного моря.
Про це повідомив сьогодні журналістам у рамках нафтогазового конгресу голова правління української НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, передає РБК. За його словами, поки остаточно не визначені обсяги інвестицій і частки в рамках створення цього СП. Він зазначив, що є деякі законодавчі розбіжності, які в цілому не завадять створенню СП, однак їх необхідно вирішити.
Він також повідомив, що Україна в поточному році має намір вибрати з підземних сховищ газу близько 40 млрд куб. м для власних потреб. Раніше сьогодні, виступаючи з доповіддю на конгресі, він говорив, що в 2010 р. на ринок України було поставлено з Росії близько 36 млрд куб. м газу.
Нагадаємо, 30 квітня 2010 р. в Сочі прем'єр-міністр РФ Володимир Путін запропонував об'єднати Газпром і "Нафтогаз України". 1 грудня 2010 р. голова правління Газпрому Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко домовилися про створення двох спільних підприємств: з видобутку газу з вугільних пластів на території України та з розробки структури Паласу на шельфі Чорного моря. 21 грудня 2010 Газпром і "Нафтогаз України" підписали меморандум про створення спільного підприємства з видобутку метану з вугільних пластів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас