Скоро в Україні можуть з'явитися платні дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скоро в Україні можуть з'явитися платні дороги

Казна та Політика
967
Через 3-4 роки в Україні можуть з'явитися платні дороги. Про це повідомив заступник голови Державної служби автомобільних доріг України Євген Прусенко.
Разом з тим, за його словами, в Україні поки немає інвесторів, яких можна зацікавити подібними проектами. "За межами (України, - ред.) - є. Люди, які будували такі ж дороги в інших країнах, не бачать жодних проблем, щоб побудувати їх в Україні. У будь-якому випадку, кожне таке рішення буде вимагати ретельного техніко-економічного обґрунтування" , - зазначив Прусенко.
Заступник голови "Укравтодору" також відзначив, що проїзд по таких дорогах обійдеться водіям приблизно в 30 копійок за кілометр. "Може бути інша система оплати. Наприклад, у Німеччині беруть із вантажівок 0,29 євро за кілометр, тобто 3 гривні за кілометр проїзду по автобану. Тільки виїхав на автобан, через GPS все фіксується, і відразу йде рахунок. В Австрії віньєтки (наклейка за проїзд по платних трасах, - ред.) беруть на всі автомобілі вагою менше 3,5 тонн: 7,7 євро - на 10 днів або 22 євро - на 2 місяці, або 74 євро - на рік", - пояснив Прусенко.
Він також додав, що найближчим часом платні дороги можуть побудувати на ділянках Харків - Щербаківка, Львів - Броди, Ульянівка - Миколаїв - Херсон - Сімферополь і Новомосковськ - Сімферополь.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас