Глава Мінфіну РФ: ЄврАзЕС відправив Білорусії перший транш кредиту в 800 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Мінфіну РФ: ЄврАзЕС відправив Білорусії перший транш кредиту в 800 млн дол.

Казна та Політика
108
Перший транш кредиту з антикризового фонду Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) на 800 млн дол. сьогодні відправлений Білорусії. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, передає РБК.
"Білорусія вчора ввечері виконала всі формальні зобов'язання, і сьогодні гроші вже відправлені", - сказав Кудрін. Він нагадав, що умови щодо надання кредиту з антикризового фонду ЄврАзЕС були затверджені 4 червня 2011 р. у Києві.
Нагадаємо, угода про кредит ЄврАзЕС Білорусії на 3 млрд дол. підписана в Мінську 9 червня 2011 р. Документом передбачено, що загальний обсяг фінансового кредиту складе 3 млрд дол. При цьому надходження буде здійснюватися траншами протягом трьох років. У поточному році надійде 1,24 млрд дол. Кредит надається на термін 10 років з мораторієм на погашення основного боргу 3 роки. Як заявляв раніше Кудрін, однією з умов видачі кредиту Білорусі є приватизація білоруських активів на суму в 7,5 млрд дол.
18 червня ц.р. Кудрін повідомляв, що питання про відмову сплачувати перший транш кредиту Білорусі з антикризового фонду ЄврАзЕС не стоїть, незважаючи на заяву президента країни Олександра Лукашенка про можливу заборону імпорту і введення інших обмежень в Білорусії. "Заборона імпорту та інші обмеження входять у суперечність з домовленостями щодо Митного союзу, але це не потрапляє в умови по кредиту", - сказав Кудрін. Однак він додав, що в майбутньому умовою кредитування Білорусії може стати недопущення обмежень на імпорт.
У Білорусії з березня 2011 р. триває валютно-фінансова криза. Вона, зокрема, виражається у відсутності готівкової іноземної валюти в пунктах обміну, появу множинності курсів. Позабіржовий обмінний курс білоруського рубля до долара США на "сірому" ринку значно перевищував офіційний курс Нацбанку. У зв'язку з цим 24 травня ц.р. Нацбанк девальвував офіційний курс білоруського рубля на 55%, що викликало значне зростання цін.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас