Хомутинник: Митний кодекс вдосконалить процедури здійснення митного контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хомутинник: Митний кодекс вдосконалить процедури здійснення митного контролю

Казна та Політика
292
У новій редакції Митного кодексу України забезпечено значне вдосконалення важливих положень митної справи. Про це під час громадського обговорення проекту нової редакції Митного кодексу сказав Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник, передає кореспондент УНН.
"Визначено вичерпний перелік документів, які подаються митним органам для здійснення митного контролю. Значно скорочено термін митного оформлення товарів, приділено значну увагу впровадженню електронного декларування та інформаційних технологій в митній справі. Значно обмежена можливість проведення безпідставних перевірок товарів", - зазначив Хомутинник.
За словами Голови комітету, в даному документі передбачено дієву систему управління ризиками, а також запроваджено інститут уповноваженого оператора економічної діяльності та врегульовано його статус.
"Спрощено і лібералізовано процедуру митного контролю товарів та особистих речей, що переміщуються через митний контроль фізичними особами. Значно лібералізовано контроль за правильністю визначення митної вартості товарів, чітко визначено права, обов'язки і відповідальність митних органів при визначенні митної вартості", - зазначив він.
Нагадаємо, 17 травня ВР прийняла в першому читанні проект нової редакції Митного кодексу України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас