ГПУ: Корупція в Україні загрожує національній безпеці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: Корупція в Україні загрожує національній безпеці

Казна та Політика
763
Масштаби корупції в Україні загрожують її національній безпеці. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
Про це він повідомив на координаційній нараді "Про першочергові завдання реалізації нового антикорупційного законодавства".
Пшонка повідомив, що Генеральна прокуратура порушила кримінальні справи щодо 26 високопосадовців колишнього і нинішнього урядів, половина з яких вже направлена ​​до суду з обвинувальним висновком.
Пшонка повідомив, що "в цілому, в поточному році до суду направлено 909 кримінальних справ про корупційні злочини, 18 з яких вчинені організованими угрупуваннями". Він зазначив, що майже в 10 разів зросла сума відшкодованого збитку, заподіяного зазначеними злочинами (105 мільйонів гривень). При цьому генпрокурор підкреслив, що "результати роботи правоохоронних органів на цьому напрямі є явно недостатніми і не відповідають реаліям сьогоднішнього дня".
За його словами, незважаючи на альтернативну підслідність з розслідування справ про корупційні злочини, органи податкової служби цього року не направили до суду жодного такої справи, слідчі міліції - тільки 8 (1% від загальної кількості), а Служба безпеки - 12 (1,3%). "Злочинні угруповання з корумпованими зв'язками не розкриті майже в половині регіонів", - зазначив він. За його словами, причина цього - в бездіяльності спецпідрозділів в цих регіонах.
Пшонка відзначив, що найближчим часом буде допрацьований і затверджений на засіданні Національного антикорупційного комітету проект Національної стратегії щодо запобігання та протидії корупції на 2011-2014 роки.
Пшонка заявив, що "під ногами корупціонерів повинна горіти земля".
"Необхідно керуватися принципами жорсткого і невідворотного покарання корупціонерів незалежно від їх посадового становища", - сказав він.
Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович доручив Пшонці і главі Служби безпеки України Валерію Хорошковському створити у своїх відомствах телефони довіри для скарг на корупцію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас