Україні порадили не приплітати Євро-2012 до скасування віз в Євросоюз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні порадили не приплітати Євро-2012 до скасування віз в Євросоюз

794
Україні не варто розраховувати на скасування віз до Євросоюзу у зв'язку з Євро-2012. Про це заявив глава представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.
Відповідаючи на питання, чи є шанс на безвізовий режим з Україною до Євро-2012, Тейшейра сказав: "Ці два поняття пов'язувати немає сенсу, оскільки Євро-2012 не є частиною плану дій щодо лібералізації візового режиму. Він спрямований на ряд аспектів, зокрема, на поліпшення якості контролю за кордонами, а також на поліпшення якості документів".
При цьому Тейшейра зазначив, що є досить серйозний відсоток фальсифікованих документів, які громадяни подають для отримання віз.
"Євро-2012 не варто розглядати як привід для відхилення від вимог щодо видачі віз для українських громадян", - сказав він.
Як повідомлялося, раніше президент України Віктор Янукович зазначив, що сподівається на схвалення Єврокомісією рішення про безвізовий режим з Україною до Євро-2012.
Нагадаємо, у вересні буде розглянуто питання про виконання Україною плану дій (ПД) щодо лібералізації візового режиму.
Нагадаємо, процес з лібералізації візового режиму з Євросоюзом просувається повільно: у доповіді про прогрес у виконанні першої фази ПД, який містить перелік схвалених необхідних законів, значна частина задекларованих пунктів була виконана ще колишньою владою.
Як відомо, Брюссель надав Києву ПД в листопаді минулого року, в ході саміту Україна-ЄС. Тоді ж президент Віктор Янукович заявив, що Київ готовий виконати вимоги документа "вже в 2011 році, швидше за все в першій його половині". На першому етапі Україна зобов'язалася створити нормативну базу, необхідну для скасування візового режиму, а на другому - запустити схвалені документи.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас