Депутат: У сфері ЖКГ процвітає корупція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: У сфері ЖКГ процвітає корупція

Казна та Політика
312
У сфері житлово-комунального господарства України процвітає корупція, з якою ніхто не бореться. Про це заявив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.
За його словами, у держави має бути програма, відповідне фінансування та жорсткий контроль сфери ЖКГ. Кілінкаров звернув увагу на те, що дуже багато вторинного житла не потрапляє назад у муніципальну власність. "Я говорю про безкоштовне неприватизоване житло. Приміром, живе бабуся, без спадкоємців, після її смерті це житло має відійти місту. Але жодної квартири такої ви не знайдете. Чому? Тому що начальник ЖЕКу, паспортний стіл, мерія міста - все взаємопов'язано. І ці квартири ніхто не бачить. Це мільйони фінансових ресурсів, які йдуть повз бюджет. Їх взагалі ніхто не бачить, не помічає і не хоче помічати", - зазначив він.
За словами парламентарія, таким чином, на місяць, може "пропадати" 20-30 квартир по місту. "Хоча можна було б за рахунок цих квартир якусь категорію людей хоч якось забезпечити житлом. Ніхто ж сьогодні не будує соціального житла. І навіть ніхто не ставить питання, чи реально це зробити", - сказав депутат.
Крім того, за словами Кілінкарова, місцевій владі варто припинити експерименти, пов'язані з ЖЕКами. "Наприклад, приходить один мер і каже, ЖЕКи нікуди не годяться, їх треба ліквідувати. Він за бюджетні гроші їх ліквідує, нічого не створюючи натомість, придумуючи якісь схеми обслуговування будинків. Експеримент не вдався. Приходить другий мер, знову за бюджетні гроші відновлює ЖЕКи. При цьому, вже втрачена вся матеріальна база, при цьому все, що було напрацьовано за останні 30-50 років, пішло в нікуди. Хтось за це повинен відповідати чи ні? " - сказав депутат. На його думку, не можна проводити такі експерименти, не розуміючи, на чому вони базуються. "Має бути державна програма: як і яким чином будуть обслуговуватися всі будинки
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас