Азаров: Місія МВФ може приїхати в Україну у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Місія МВФ може приїхати в Україну у вересні

Казна та Політика
554
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) може приїхати в Україну у вересні 2011 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми виконуємо всі наші домовленості, працюємо відповідно до програми. Міністр фінансів і міністр палива та енергетики минулої п'ятниці і суботи вели переговори з місією, вони зустрічалися з виконавчим директором МВФ, зустрічалися з керівником місії, і ми намітили програму наших дій. Я думаю, що у вересні місія приїде в Україну і ми всі питання, про які ви говорите, будемо розглядати", - заявив Азаров.
Прем'єр-міністр також додав, що для уряду зараз найголовніше завдання - стабілізація цінової ситуації: "Це не допустити розгону інфляції. Це найголовніше завдання, тому що інфляція б'є по людях і по економіці. Якщо МВФ хоче стабільності в Україні, а програма нашого співробітництва насамперед включає в себе стабільність в Україні, відповідно ми повинні зважувати наші кроки відповідно до нашої програми".
Напередодні, виконуючий обов'язки директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джон Ліпскі, коментуючи зустріч у Вашингтоні з міністром фінансів України Федором Ярошенко і міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойко, заявив, що в найближчі місяці продовжиться "тісну співпрацю" України і МВФ. "Минулої п'ятниці у Вашингтоні я зустрічався з міністрами Ярошенко і Бойко. Ми обговорювали розвиток подій в економіці України і в регіоні за останній період. Я підкреслив важливість здійснення активної політики і здійснення реформ для досягнення цілей програми, зменшення вразливості економіки і закладки фундаменту для стабільного економічного зростання. Ми домовилися про те, що найближчими місяцями наша тісна співпраця триватиме", - йдеться в заяві.
В свою чергу, міністр фінансів Ярошенко заявив, що керівництво Міжнародного валютного фонду підтримує продовження активної роботи в рамках програми співпраці з Україною. "Ми знайшли розуміння і підтримку з боку МВФ і, головне, зафіксували, що наша програма діє", - підкреслив Ярошенко.
Зокрема, Ярошенко повідомив, що керівництво МВФ безперечно позитивно оцінило схвалення в першому читанні закону про пенсійну реформу.
У повідомленні для преси за підсумками консультацій в особі виконуючого обов'язки директора-розпорядника Фонду Джона Ліпскі зазначалося: "Ми обговорили поточний стан економіки в Україні. Задля досягнення цілей програми співробітництва, зменшення незахищеності економіки та закладки фундаменту для сталого економічного розвитку була підкреслена важливість проведення рішучої політики і державних реформ в Україні. Ми домовилися продовжувати співробітництво".
Нагадаємо, 15 червня віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що МВФ може об'єднати два транші для України в один. Це буде близько 3 млрд дол, які підуть у валютні резерви Національного банку, додав Тігіпко.
Раніше, Ярошенко заявляв, що Україна отримає наступний транш МВФ вчасно. "Що стосується МВФ, то у нас триває конструктивна робота, переговори тривають, як і співпраця, і ніхто їх не припиняв", - зазначив міністр фінансів.
Нагадаємо, що 18 травня ц.р. Ярошенко заявляв, що в разі ненадання кредиту від МВФ Україна буде звертатися в інші організації. Хоча й наголосив, що робота з МВФ - це один з важливих пріоритетів Міністерства фінансів і уряду.
Зазначимо, що Україна повинна була отримати черговий транш від МВФ розміром близько 1,5 млрд дол ще в березні. Але виділення грошей було відкладене через невиконання умов меморандуму з фондом.
У липні минулого року МВФ погодив програму фінансової допомоги Україні на загальну суму в понад 15 млрд дол, які Київ повинен отримати до 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас