Захист Юлії Тимошенко готовий довести в Європейському суді її невинність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист Юлії Тимошенко готовий довести в Європейському суді її невинність

Кримінал
389
Вчора адвокати екс-прем'єра Юлії Тимошенко розповіли журналістам про стратегію захисту в Європейському суді з прав людини, куди вони збираються направити справу пані Тимошенко. Захисник екс-прем'єра, народний депутат Сергій Власенко ("БЮТ-Батьківщина") повідомив, що представить в Страсбурзі дані звіту американської аудиторської компанії BDO та юридичної компанії Covington & Burling.
"Згідно з висновками вищезгаданих компаній, у вивчених ними матеріалах не міститься жодних свідчень порушення законів з боку екс-прем'єра Юлії Тимошенко", - заявив Власенко. За його словами, американські консультанти увійдуть до складу офіційної групи юристів, яка буде представляти інтереси Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини, "а також до складу груп юридичних радників, які працюють над всіма справами Юлії Тимошенко".
У попередньому звіті компаній BDO і Covington & Burling, розміщеному на сайті Блоку Юлії Тимошенко, йдеться, що їм не вдалося отримати дані, що підтверджують висновки аудиторських компаній, на підставі яких будується звинувачення Юлії Тимошенко в нецільовому використанні коштів, отриманих Україною відповідно до Кіотського протоколу, і в незаконній закупівлі машин швидкої допомоги. "Без цих доказів результати розслідування, наведені у звіті Trout Cacheris (проводила аудит на замовлення уряду Миколи Азарова), свідчать на користь того, що звинувачення проти Юлії Тимошенко є політично мотивованими", - говориться в прес-релізі компаній.
У свою чергу в Кабміні засумнівалися у спроможності висновків американських компаній. "Уряд не отримував жодних запитів від американської юридичної компанії Covington & Burling про використання урядом Тимошенко грошей за Кіотським протоколом, - йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну. - Відповідно, жодних документів з аудиту фінансово-господарської діяльності уряду Тимошенко ця компанія не отримувала".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас