Лівійські повстанці заявили про перекриття нафтопроводу, який качає сировину на НПЗ в м.Завія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівійські повстанці заявили про перекриття нафтопроводу, який качає сировину на НПЗ в м.Завія

Енергетика
344
Лівійські повстанці в Західних горах перекрили трубопровід, яким на НПЗ в місті Завія надходила нафта, добута на родовищах на півдні країни. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на представника повстанців.
"Це була спроба заколотників задушити режим Каддафі в Тріполі", - заявив по телефону з м.Зінтан представник бунтівників Джума Ібрагім.
Місто Завія розташоване неподалік столиці Тріполі. Наразі його контролюють урядові війська. НПЗ в Завії є одним з небагатьох джерел палива для військ Каддафі в цьому регіоні.
Нагадаємо, в лютому 2011 р. у Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли верх прихильники глави держави Муаммара Каддафі, і схід, контрольований повстанцями.
17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію, яка забороняє літакам армії лівійського уряду здійснювати польоти над територією країни. 31 березня керівництво операцією в Лівії перейшло до представників командування НАТО. А 1 червня Організація північноатлантичного договору продовжила операцію як мінімум до кінця вересня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас