"Укравтодор" планує здати в експлуатацію в 2011 р. більше 1,1 тис. км доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" планує здати в експлуатацію в 2011 р. більше 1,1 тис. км доріг

Казна та Політика
294
Державна служба автомобільних доріг України "Укравтодор" планує здати в експлуатацію в 2011 р. більше 1100 км доріг. Про це під час "прямої лінії" заявив заступник голови "Укравтодору" Євген Прусенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"На поточний рік заплановано здати в експлуатацію 1133 км доріг. Для порівняння в 2008 було введено в експлуатацію 25 км, у 2009 - 54 км. Але це без урахування ділянки 180 км від Стрия які, якщо бути чесним, були закінчені ще в 2007. Торік введено в експлуатацію і відкрито рух на 543 км. Плюс ділянка в 83 км на харківській кільцевій, яка була зроблена за рахунок поточного ремонту і не вимагає спеціального введення в експлуатацію", - сказав Прусенко.
За його словами, всього програмою підготовки доріг до Євро-2012 передбачено будівництво, реконструкція, капітальний та поточний ремонт 3460 км доріг, які в основному зв'язують Львів, Київ, Харків, Донецьк та пункти пропуску на кордонах.
Нагадаємо, раніше голова "Укравтодору" Володимир Демішкан заявляв про те, що в 2011 р., як того вимагає доручення Президента України Віктора Януковича, повинен бути відкритий рух на 1500 км доріг.
Також він зазначив, що на рахунках "Укравтодору" - 18,5 млрд грн, які будуть спрямовані на проведення дорожніх ремонтних робіт. "На сьогоднішній день фінансування "Укравтодору", враховуючи кредит в 3 млрд грн, про який рішення було схвалено тиждень тому становить 18,5 млрд грн. З них 4,3 млрд грн - це зобов'язання "Укравтодору" за попередні кредитні договори, договори, повернення кредитів. 1,4 млрд грн - на комунальні дороги з цього ж бюджету виділені, і 2,6 млрд грн - на (ремонт доріг) Євро-2012", - заявив Демішкан.
Він зазначив, що 4,8 млрд грн "залишаються у "Укравтодору", враховуючи 3 млрд грн (кредитних коштів). Разом з (2,6 млрд грн, виділеними на ремонт доріг до Євро-2012) це буде 7,4 млрд грн ".
Крім того, Демішкан повідомив, що в березні з держбюджету було виділено 714 млн грн для ремонту комунальних доріг, який контролюється місцевою владою. З них 300 млн грн буде виділено на ремонт доріг Києва.
За його словами, ремонт комунальних доріг будуть завершено вже до кінця липня поточного року.
30 травня ц.р. Президент України Віктор Янукович дав доручення прем'єр-міністру Миколі Азарову та міністру фінансів Федору Ярошенку вирішити питання залучення в 2011 р. додаткових коштів для фінансування дорожньої галузі в сумі 3 млрд грн під державні гарантії. Главі Державного агентства автомобільних доріг України Володимиру Демішкану Президент доручив забезпечити в 2011 році введення в експлуатацію та відкриття руху не менш ніж 1500 км автомобільних доріг.
Раніше, під час засідання координаційної ради з питань підготовки та відзначення 20-ї річниці незалежності Янукович заявив, що в Україні цього року побудують 1,5 тис. км доріг, що практично в 10 разів більше, ніж було два роки тому.
Він також зазначив, що в 2012 р. планується збільшити обсяги будівництва доріг не менше, ніж на 300 - 500 км. У перспективі, зазначив Президент, щорічно будівництво доріг має становити 2 тис. км. "Це перспектива, яку люди мають знати... З часом ми подолаємо проблему, яка роками, а то й десятиліттями не вирішувалася", - сказав Янукович.
Нагадаємо, 28 квітня ц.р. віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що до проведення футбольного чемпіонату Європи у 2012 році значне поліпшення стану доріг не передбачається. "Взагалі УЄФА не має таких жорстких вимог з доріг... Протяжність України - 1500 км і побудувати дороги за півтора-два роки практично неможливо. Для цього треба мати матеріальні ресурси і всі розмови про концесії це казки. В Україні немає ринку для створення платних автодоріг", - підкреслив міністр.
Крім того, він зазначив, що з наступного року автодороги в Україні будуть будуватися "виключно за рахунок акцизів".
В початку лютого 2011 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Уряд виділить 10 млрд грн в 2011 р. на розвиток автомобільних доріг України. Він додав, що в першу чергу повинні будуватися та реконструюватися дороги, які необхідні в рамках підготовки України до Євро-2012.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас