Fitch пригрозило США пониженням кредитного рейтингу до "негативного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch пригрозило США пониженням кредитного рейтингу до "негативного"

Казна та Політика
660
Рейтингове агентство Fitch у вівторок, 21 червня, заявило, що помістить кредитний рейтинг США на перегляд у бік зниження - зі "стабільного" ​​до "негативного", якщо до 2 серпня стелю держборгу в країні не буде піднято. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву глави Азійсько-Тихоокеанського підрозділу Fitch Ендрю Колкухуна.
"Якщо до 2 серпня ліміт заборгованості не буде піднято, Fitch знизить суверенний рейтинг США до "негативного", - заявив на конференції Колкухун.
Наразі рейтинг США, наданий агентством - ААА.
Нагадаємо, раніше Fitch вже погрожувало знизити суверенний рейтинг США до рівня "обмежений дефолт", якщо влада країни не зможе погасити облігації і здійснити купонні платежі з цінних паперів з терміном оплати 15 серпня ц.р.
Раніше зі схожим попередженням виступило агентство Moody's.
19 квітня 2011 р. агентство Standard & Poor's змінило прогноз з суверенного рейтингу Сполучених Штатів Америки на рівні Aaa зі "стабільного" на "негативний". Одночасно були погіршені прогнози з рейтингів Федеральної резервної системи (ФРС), а також Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка. Одна з основних причин зміни прогнозів рейтингу - нездатність американських законодавців дійти компромісу з приводу вирішення бюджетних проблем країни.
Наразі адміністрація Президента США Барака Обами спільно з членами американського сенату готує проект угоди про збільшення межі позики на 1 трлн дол з урахуванням вимоги республіканців про скорочення бюджетних витрат.
У січні 2011 р. Міністерство фінансів США повідомило, що держборг країни досяг історичного максимуму - 14 трлн дол. Таким чином, на кожного жителя США припадає приблизно по 45 тис. дол держборгу. В кінці червня 2010 р. міністерство повідомляло, що державний борг досягне суми приблизно в 19,6 трлн дол до 2015 р., що складе 102% ВВП країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас