ОЕСР: Темпи зростання економіки сповільнюються, але кризи не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР: Темпи зростання економіки сповільнюються, але кризи не буде

Казна та Політика
264
Темпи зростання світової економіки сповільнюються через сукупність деяких факторів, таких як проблеми зони євро і слабкий ринок житла США. Однак очікувати другої хвилі кризи не варто, переконаний глава ОЕСР Анхель Гурріа.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи можна вважати поточні проблеми світової економіки початком нової кризи, глава організації підкреслив, що "це не той випадок", відзначає агентство Reuters.
При цьому, за словами глави ОЕСР, зараз існує відразу кілька факторів, які сприяють сповільненню темпів зростання світового ВВП. Це і боргові проблеми країн єврозони, і політична нестабільність на Близькому Сході, і високі ціни на сировину, і землетрус в Японії, і, нарешті, високий рівень держборгу США.
"Відновлення (світової економіки) триває. Ми бачимо позитивні зміни, хоча темпи зростання світового ВВП і нижчі, ніж ми очікували", - резюмував Гурріа.
На початку квітня ОЕСР поліпшила прогноз зростання провідних світових економік. За останніми оцінками, економічне зростання в країнах "великої сімки", за винятком Японії, у першому півріччі прискориться приблизно до 3%. Основними драйверами економічного зростання повинні стати прискорення зростання інвестицій у приватному секторі, а також збільшення обсягів міжнародної торгівлі.
Негативними чинниками для економік ОЕСР є політична нестабільність на Близькому Сході і в Північній Африці, що підштовхує вгору ціни на нафту, а також побоювання навколо бюджетних проблем периферійних країн єврозони. У той же час позитивний вплив на розвинені економіки роблять міцні баланси компаній нефінансового сектора та їх готовність збільшувати інвестиції, а також поступове "одужання" ринків праці.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас