Аудитори Тимошенко підтвердили, що вона нічого не вкрала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори Тимошенко підтвердили, що вона нічого не вкрала

Кримінал
421
Компанії Covington & Burling LLP і BDO провели аудит, який підтверджує відсутність складу злочину в діях Юлії Тимошенко під час перебування її на посаді прем'єр-міністра України у справі про "кіотські гроші" і в справі про придбання машин "Опель-комбо" для потреб швидкої допомоги. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив захисник Юлії Тимошенко з газового справі народний депутат України Сергій Власенко, передає "РБК-Україна".
"Що стосується коштів так званого Кіотського протоколу, прозвучало абсолютно чітке твердження про те, що ("кіотські") гроші почали витрачатися тільки в грудні 2010 року. Тобто уряд Тимошенко не витратив жодної копійки "кіотських грошей"... Комісія, сплачена Державним казначейством Національного банку, не може вважатися збитками держави, оскільки і Державне казначейство, і Національний банк є державними установами і оплата від держави державі не може вважатися державним збитком. Це привидять нас до незаперечного висновку, що не існує складу злочину щодо неправомірного витрачання грошей", - зазначив Власенко.
Крім того, Власенко заявив, що аудит, проведений компанією "Trout Cacheris LLP" на замовлення української влади, є недостовірним. "На цей аудит витрачені значні кошти і фактично прийнято рішення внести зміни в державний бюджет для того, щоб ще 70 млн грн з державного бюджету заплатити цим так званим аудиторам", - також зазначив Власенко.
На питання журналістів про те, в яку суму обійшовся Тимошенко і партії аудит, проведений на їх замовлення, Власенко зазначив: "Вартість цієї роботи в сотні разів менша, ніж пропонується з українського бюджету заплатити за аудит, який виконала "Trout Cacheris LLP".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас