Китайці підписали контракт на реконструкцію калійного заводу в Калуші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці підписали контракт на реконструкцію калійного заводу в Калуші

570
Україна і Китай підписали комерційний контракт на реконструкцію заводу калійних добрив "Оріана" у Калуші (Івано-Франківська область), що не працює з 2002 року, повідомила прес-служба першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва.
Відповідно до прес-релізу, з китайської сторони документ підписали інженерна компанія Wuhuan Engineering Co. Ltd, з української - підприємство з іноземними інвестиціями (ПІІ) "Кітпред" та Івано-Франківська облдержадміністрація.
Як повідомлялося, в квітні поточного року Державний експортно-імпортний банк Китаю, Wuhuan Engineering, ПІІ "Кітпред", Мінприроди України та Івано-Франківська облдержадміністрація підписали рамкову угоду про створення виробництва безхлорних калійних добрив у Калуші (Івано-Франківська область) на базі непрацюючого ВАТ "Оріана".
Дочірнє підприємство "Калійний завод ВАТ "Оріана" створено в 1999 році на базі заводу калійних добрив ВАТ "Оріана", введеного в експлуатацію в 1967 році з метою розробки Калуш-Голинського родовища калійних солей та їх комплексної переробки. Проектна потужність заводу - 499,2 тисячі тонн калімагнезії на рік. Основною продукцією заводу були сульфатні форми калійних добрив (калімагнезія) та каїніт - подвійна сіль калію і магнію.
До 1996 року завод працював рентабельно, а в жовтні 2001 року у зв'язку з тяжким фінансовим становищем випуск калімагнезії галургійнім методом був зупинений.
Восени 2010 року уряд заявив про плани реорганізувати ДП в державне підприємство, передавши його в підпорядкування владі області, а потім провести тендер на залучення інвесторів, щоб відновити виробництво протягом двох років.
За даними міської влади Калуша, запасів калійних руд достатньо для виробництва добрив протягом 100 років.
ПІІ "Кітпред" створено громадянином Китаю в 2000 році, який потім став громадянином України. Компанія займається торгівлею китайськими автомобілями та автотоварами. У 2009 році її чистий дохід зменшився у 102,5 рази - до 8,14 мільйона гривень, а чистий збиток склав 3,29 мільйона гривень в порівнянні з чистим прибутком 171,21 мільйона гривень роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас