Вчені створили передавач запахів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили передавач запахів

30
Американські і корейські дослідники розробили технологію створення штучних запахів і, нарешті, довели принципову можливість втілення технології, яка в перспективі зможе додати до телебачення новий вимір - запахи.
Вчені створили невеликий пристрій, який може бути легко розміщено в ніші за екраном телевізора і здатний наповнювати кімнату тисячами різних запахів. Пристрій складається з масиву невеликих кремнійорганічних резервуарів, що містять різні хімічні сполуки. Нагрівальні елементи всередині пристрою за хвилину підвищують температуру речовин, вивільняючи запахи через невеликі еластичні отвори у верхніх частинах резервуарів. А потім вони розсіюються по кімнаті.
Десять тисяч дрібних резервуарів (масив 100 × 100) з різними запахами управляються найпростішим і досить дешевим контролером. В результаті можна створити пристрій, досить потужний, щоб швидко розсіювати запахи відповідно до дій, що відбуваються на екрані. Під час автомобільної погоні глядач зможе почути запах вихлопних газів, під час перегляду футбольного матчу - запах свіжої трави, і так далі.
В даний час люди часто купують у торговельних точках чорнило для принтера, але в майбутньому, можливо, вони також будуть купувати новий картридж з ароматом бекону, щоб дивитися кулінарні передачі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас