"Мирний атом" в Україні буде контролювати нацкомісія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мирний атом" в Україні буде контролювати нацкомісія

Енергетика
146
Кабінет Міністрів схвалив проект Закону "Про національну комісію, що здійснює державне регулювання безпеки у сфері використання ядерної енергії". Про це УНН повідомили в прес-службі КМУ.
Цей законопроект розроблений з метою створення компетентного колегіального центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує державне регулювання безпеки у сфері використання ядерної енергії.
Прийняття цього документа створить законодавчу основу інституційної стабільності та спадкоємності держрегулювання в сфері безпеки використання ядерної енергії, що послужити підвищенню рівня ядерної та радіаційної безпеки в Україні, відзначається в повідомленні.
Економічним наслідком прийняття закону буде посилення позицій України в діалозі з ЄС щодо експорту з країни електроенергії у зв'язку з виконанням нею Міжнародних зобов'язань стосовно незалежності органу державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки. Крім того, екологічним наслідком стане зниження ризику аварій з радіаційними наслідками.
Нагадаємо, в травні Міжнародне агентство з ядерної енергетики (МАГАТЕ) оприлюднило чергову доповідь про стан дотримання державами-членами гарантій, де було зазначено, що всі ядерні матеріали в Україні використовуються виключно в мирних цілях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас