Експерт: Розробка Чорноморського шельфу вимагає особливих умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Розробка Чорноморського шельфу вимагає особливих умов

Енергетика
395
Розробка Чорноморського шельфу вимагає особливих умов, зокрема дотримання найжорсткіших вимог безпеки, тому при закупівлі нової бурової техніки цьому питанню приділяється особлива увага. Про це сказав заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун.
"Питання безпеки - виписані буквально на кожній сторінці технічної документації для нової бурової установки і додаткового устаткування для неї. Наше головне завдання при розробці цієї документації - убезпечити себе від повторення тієї трагедії, яка сталася в Мексиканській затоці", - підкреслив заступник голови правління "Нафтогазу України".
"Вартість цієї установки - 250 млн. доларів. Ми заплатили, згідно з умовами контракту, 80% - 202 мільйони. Підтвердження є. Ось - сплата всіх рахунків. А ось це те, що поширюється на всі інші 150 млн. додаткового обладнання, додаткових умов, все те, щоб убезпечити на десятки років подальшої роботи цієї бурової установки", - зазначив Вадим Чупрун.
Як повідомлялося, Україна володіє значними запасами вуглеводнів на шельфі Чорного та Азовського морів і найближчим часом планує значно активізувати їх видобуток.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас